Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED

Vildt vejr: Hvordan stiller det dig som arbejdsgiver?

Er dine medarbejdere blevet forsinket eller blevet hjemme på grund af snestorm eller oversvømmelser. Hvordan er du som arbejdsgiver stillet, hvis vildt vejr forhindrer dine medarbejdere i at møde op på jobbet? Læs med nedenfor.

Det klare udgangspunkt er, at medarbejdere altid skal møde på arbejde til tiden. Dine medarbejdere har derfor pligt til at gøre, hvad der står i deres magt for at nå frem på jobbet til tiden.

Hvis det ikke lykkedes - hvis de eksempelvis er sneet inde og ikke kan komme frem på grund af vejret - skal de orientere dig som arbejdsgiver hurtigst muligt.

Hvis medarbejderne har gjort, hvad de kunne for at være på arbejde til tiden, og det ikke lykkedes for dem, vil naturens vilde hærgen normalt være lovligt forfald, så du ikke kan opsige eller bortvise medarbejderne, der er blevet væk.

Du skal ikke betale løn for den tid, medarbejderne ikke har været på arbejde - heller ikke, hvis de har siddet i kø på motorvejen i flere timer for at forsøge at komme frem. Så hvis ikke der er afspadseringstimer, en feriefridag eller lignende, som medarbejderne kan bruge, er du berettiget til at fratrække udeblivelsen i de relevante medarbejderes løn.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her