Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED

Udbetaling af ferietillæg/store bededagstillæg

Vi nærmer os så småt sommerferien, og det betyder for mange, at ferietillægget skal udbetales.

Foto: Colourbox

De medarbejdere, der modtager løn under ferie, har ret til ferietillæg. I overenskomsten mellem KA Pleje og FOA er ferietillægget forhøjet til 2,0%.

Overenskomsten bestemmer, at udbetaling af ferietillægget skal ske samtidig med, at den dertil svarende ferie begynder.

Ifølge Ferieloven skal man enten udbetale ferietillægget samtidigt med, at den dertil svarende ferie begynder. Ferieloven bestemmer som alternativ, at ferietillægget for perioden fra den 1. september til den 31. maj udbetales sammen med lønnen for maj, mens ferietillægget for den resterende del af ferieåret udbetales sammen med lønnen for august.

Såfremt nogle af tekniske årsager mv. udbetaler ferietillægget to gange årligt, så skal man være opmærksom på, at ferietillægget for 1. september til den 31. maj skal udbetales med lønnen for maj.

Ligesom med ferietillægget er det muligt at vælge imellem to modeller for udbetaling af store bededagstillægget: Udbetaling to gange årligt med maj- og augustlønnen. Løbende udbetaling med den faste løn hver måned.

Såfremt man har valgt at udbetale store bededagstillægget på samme tidspunkt som ferietillægget, er det altså nu, at noget af det skal komme til udbetaling.

Giver ovenstående anledning til spørgsmål, er du som medlem af KA Pleje velkommen til at kontakte juridisk afdeling.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her