Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED

FOA har varslet ulovlig sympatikonflikt mod KA Pleje

Mens konflikten på det offentlige område gradvist spidser til, har FOA nu varslet sympatikonflikt mod medlemmer af den største arbejdsgiverforening under fritvalg KA Pleje. Men det er et ulovligt kampskridt, siger KA Pleje.

FOA drager KA Plejes medlemmer ind i konflikten på det offentlige område. Derfor vil KA Pleje mødes med FOA til et fællesmøde om sagen. Hvis det ikke fører til, at FOA trækker konfliktvarslet tilbage, vil KA Pleje gå videre med sagen til Arbejdsretten.

Torsdag aften udsendte FOA varsel om sympatikonflikt mod alle medlemmer af KA Pleje, der er den største arbejdsgiverforening under fritvalg. Men det er et ulovligt kampskridt på en overenskomst, hvor strejke og lockout er erstattet af dialog, mægling og voldgift:

- Det er et uhørt skridt mod vores medlemmer. FOA er bekendt med, at der indenfor vores overenskomstområde ikke eksisterer strejke og lockout, og derfor er varslet om sympatikonflikt ikke blot ulovligt. Det har ingen hjemmel i overenskomsten og er overenskomststridigt, siger Karsten Høgild, direktør i KA Pleje.

FOA har tidligere overfor KA Pleje udtrykt ønske om, at KA Plejes medlemmer forholder sig neutrale i konflikten på det offentlige område. Og det synspunkt er KA Pleje enig i - så sent som i tirsdags i en orientering til sine medlemmer:

- Vi har skrevet til vores medlemmer, at de ikke må udnytte konflikten til aktivt at hverve borgere, der er ramt af konflikten. Vi respekterer den konflikt, der i øjeblikket kører på det offentlige område og vil derfor holde os neutrale, fordi vi også kræver, at konfliktløsningsmodellen under vores overenskomst bliver respekteret, understreger Karsten Høgild.

I dag vil KA Pleje derfor indkalde FOA til et fællesmøde om sagen. Hvis det ikke fører til, at FOA trækker konfliktvarslet tilbage, vil KA Pleje gå videre med sagen til Arbejdsretten.

- Jeg tror egentlig ikke, at vi står så langt fra hinanden. Vi har en grundlæggende respekt for de forskellige konfliktsyn og et godt samarbejde i det daglige. Konflikten på det offentlige område ønsker vi på ingen måde at involvere os i, fastslår Karsten Høgild.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her