Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED

En gammel kending vender hjem

Nikolaj Nikolajsen er efter seks års fravær tilbage i KA Huset som juridisk chef. Han afløser Bjørn Carlsen, der har fået nyt job.

Nikolaj Nikolajsen er vendt tilbage til KA Huset og jobbet som juridisk chef efter seks års fravær. Foto: Søren Ploug Lilmoes

- Det er fantastisk. Det er som at komme hjem.

Ordene er Nikolaj Nikolajsens. Efter seks års fravær er han vendt tilbage til stillingen som juridisk chef for KA og KA Pleje.

Den 45-årige randrusianer afløser Bjørn Carlsen, der har fået nyt job som advokat hos branche- og arbejdsgiverforeningen Arbejdsgiverne.

Tilbage i 2012 var rollerne byttet om, da Bjørn Carlsen afløste Nikolaj Nikolajsen som juridisk chef.

- Jeg føler, det er her, jeg hører til, og at jeg har fundet min rette plads, siger Nikolaj Nikolajsen og husker med glæde tilbage på sin første periode i KA Huset.

- Det var sjovt, spændende, inspirerende og udfordrende. Det var en lykkelig tid, og det regner jeg med, at det også bliver denne gang.

Nikolaj Nikolajsen glæder sig til at genoptage samarbejdet med de medlemmer, han kender fra sidst, ligesom han ser meget frem til at arbejde for de mange medlemmer, der er kommet til siden.

Kamp for frihed  

Siden han senest huserede i KA Huset har han været ansat hos Advokatfirmaet Hansen Sønderby og senest hos Lou Advokatfirma. I en mellemliggende periode arbejdede han som selvstændig advokat.

Selv om der er løbet meget vand gennem åen, siden Nikolaj Nikolajsen forlod chefkontoret på Alsvej i 2012, så er mange ting uforandrede.

- Det er samme værdigrundlag, og selv om der selvfølgelig er sket forandringer på en række områder, så er det grundlæggende det samme, det handler om. Det er den samme kamp for at sikre frihed for den enkelte arbejdsgiver, og den kamp skal vi kæmpe på en ordentlig og anstændig måde, siger han.

Hvordan kommer medlemmerne så til at mærke, at Nikolaj Nikolajsen er tilbage?

- Jeg vil sætte fornyet fokus på tilgængelighed og medlemsservice. Derudover vil min rådgivning af medlemmerne muligvis nogle gange være mere ’fræk’ og kreativ, end hvad man ellers har været vant til. Nogle gange får man øje på nye og andre muligheder, hvis man vender tingene på hovedet, og det skal vi i højere grad turde, siger han.

Nikolaj Nikolajsen er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet i 2000, og han har møderet for Højesteret. Han arbejdede i en årrække som advokat hos Krifa, inden han i 2008 skiftede til KA og KA Pleje. 

Mere end jura

Der er plads til andet end paragraffer i hans liv.

Han har i 25 år været gift med Jette, og sammen har de datteren Sidsel på 19.

Nikolaj Nikolajsen er aktiv i Kronjyllands Frimenighed, ligesom han er formand for Hellig Kors Kloster ved Lem. Desuden er han medlem af bestyrelsen i den humanitære organisation ”Medicin til børn”, der gør en forskel i Liberia.

Der bliver også tid til at styrketræne, trylle hjemme i køkkenet, lave knive og harpuner, lufte familiens firbenede italienske mynde og fridykke.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her