Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED

Coronavirus: Regeringen klar med forslag til ny hjælpepakke

Regeringen har præsenteret sit forslag til en hjælpepakke, der er målrettet selvstændige og mindre virksomheder.

Foto: Colourbox

Regeringen har onsdag middag præsenteret sit forslag til en hjælpepakke, der er målrettet selvstændige og mindre virksomheder.

Det er vigtigt at understrege, at hjælpepakken endnu ikke er trådt i kraft, da den først skal forhandles på plads med Folketingets partier.

Finansminister Nicolai Wammen (S) oplyste på pressemødet, at der bliver tale om hasteforhandlinger, så pakken kan komme på plads hurtigst muligt.

Selv om pakken ikke er vedtaget, kan forslaget giver en vigtig indsigt i, hvad der kommer til at ske. Derfor ridser vi det op neden for.

Hvis du som medlem af KA Pleje ikke føler, at forslaget tager højde for din situation, hører vi gerne fra dig hurtigst muligt. Du bedes kontakte KA Pleje-direktør Karsten Høgild eller chefkonsulent Claus Bunk - de bringer budskabet videre til politikerne.   

 

Kompensationsordning for virksomheders faste udgifter

Første forslag er en midlertidig kompensation for virksomheders faste udgifter.

Mange virksomheder oplever lige nu en markant nedgang i deres omsætning som følge af coronavirus og de tiltag, der gennemføres for at begrænse spredningen i Danmark.

Kompensationsordningen vil være baseret på følgende principper:

1) Virksomheder på tværs af brancher skal kunne få kompensation

2) Kompensationen målrettes virksomheder med et stort fald i omsætningen herhjemme (mere end 40 procent)

3) Kompensationen målrettes faste udgifter og udgør mellem 25 og 80 procent

4) Kompensation dækker op til tre måneder og udbetales hurtigst muligt

5) Hvis omsætning er faldet væsentligt mindre, skal kompensationen betales tilbage

 

Kompensationsordning for selvstændige

Regeringens andet forslag er en midlertidig kompensation for selvstændige.

Ordningen betyder, at de små selvstændige, der oplever mere end 30 procent nedgang i omsætningen som konsekvens af coronavirus, kan blive kompenseret.

Kompensationen fra staten er 75 procent af omsætningstabet, dog maksimalt 23.000 kroner pr. måned svarende til satserne i lønkompensationsordningen for funktionærer aftalt med arbejdsmarkedets parter i trepartsaftalen. Kompensationen kan udgøre op til 34.500 kroner pr. måned, hvis den selvstændige har en medarbejdende ægtefælle.

Den selvstændige eller lille erhvervsdrivende kan højest få kompensation i tre måneder fra den 9. marts og frem til den 9. juni. Det er et krav, at virksomheden ikke har flere end 10 fuldtidsansatte.

Den helt konkrete model fastlægges hurtigst muligt, når de datamæssige muligheder er endeligt afklaret.

Ansøgning og udbetaling

Virksomhederne skal ansøge om kompensationen på Erhvervsstyrelsens virksomhedsportal virksomhedsguiden.dk. Erhvervsstyrelsen arbejder på at kunne modtage de første ansøgninger hurtigst muligt.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her