Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED

Virksomheds afskedigelse: Godkendt ved domstolene!

Det var helt efter bogen, da virksomhed afskedigede medarbejder. Fagforeningens påstand om usaglig afskedigelse blev afvist.

Foto: Colourbox

En af medlemsvirksomhederne fra KA, KA Plejes søsterorganisation, havde behov for at gennemføre en større afskedigelsesrunde, hvor seks medarbejdere skulle opsiges på grund af manglende ordretilgang.

Virksomheden valgte at fastsætte fire kriterier for udvælgelse af de seks medarbejdere, som skulle afskediges.

Kriterierne var:

1. output/tempo

2. kvalitet

3. indstilling/positivitet

4. sygefravær.

For hvert kriterium blev givet karakterer af virksomhedens ledelse med karakteren 1 som den dårligste - op til 3 som den bedste.

Efter karaktergivningen blev en 61-årig medarbejder med knap 23 års anciennitet afskediget, da hun fik anden laveste karakter.

Den afskedigede medarbejders fagforening mente, at trods den lave karakter skulle afskedigelsen ikke være gennemført grundet den lange anciennitet og den høje alder.

Fagforeningen mente dermed, at afskedigelsen var usaglig, og der skulle følgelig betales godtgørelse.

Uenigheden medførte, at sagen blev indbragt for domstolene af fagforeningen, hvor KA varetog sagen for virksomheden.

Da dommen blev afsagt, blev der lagt vægt på, at de opstillede kriterier var saglige og reelt var grundlag for bedømmelse af, hvem der skulle afskediges.

Derudover blev der lagt vægt på nogle andre forhold, herunder at medarbejderen havde modtaget en advarsel for relativ nylig.

Det er altid rart at vinde en retssag, og det er et dejligt rygstød for virksomheden, at den har gjort tingene på en måde, som en domstol kan sige god for.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her