Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED

Succesrig debatdebut på Folkemødet

KA satte fleksibelt seniorliv på dagsordenen på det netop overståede Folkemøde, mens KA Pleje havde værdig ældrepleje på programmet.

I debatten om værdig ældrepleje bestod panelet af FOA-formand Mona Striib, seniorkonsulent Per Tostenæs fra Ældre Sagen, velfærdspolitisk chef Mia Amalie Holstein fra Cepos, Karsten Høgild fra KA Pleje og politikeren Kristian Hegaard fra KL. Foto: Heidi Juul Petersen

KA og KA Pleje har i en årrække deltaget i Folkemødet på Bornholm, men i år var første gang som debatarrangør.

- Jeg vil betegne det som en succes. Vi havde samlet stærke debattører med stor indsigt og meget på hjerte, og det gjorde debatterne inspirerende og livlige. Det var en fornøjelse at se, hvordan SMVdanmarks telt, som vi lånte, var fyldt til sidste stol ved begge arrangementer, siger Karsten Høgild, der repræsenterede KA og KA Pleje i debatterne.

KA Plejes debat handlede om værdig hjemmepleje. Panelet bestod af FOA-formand Mona Striib, seniorkonsulent Per Tostenæs fra Ældre Sagen, velfærdspolitisk chef Mia Amalie Holstein fra tænketanken Cepos, politikeren Kristian Hegaard, der er medlem af KLs sundheds- og ældreudvalg, samt Karsten Høgild.

- Debatten viste, at vi grundlæggende er enige om, at ældreplejen i højere grad skal tage udgangspunkt i den enkelte borger, siger Karsten Høgild.

I debatten påpegede både han og FOA-formand Mona Striib, hvor skadeligt det er, når kommunerne dumper priserne på ældreområdet. Det skaber både unfair konkurrence og utryghed.

- Det var godt at høre, hvor meget FOA har meldt sig ind i kampen for at sikre fair konkurrence og ordentlighed på området, siger Karsten Høgild.

Fleksibelt seniorliv

KAs debat handlede om pensionsalder og fleksibelt seniorliv. Panelet bestod af finansminister Kristian Jensen (V), folketingsmedlemmerne Bjarne Laustsen (S) og Christian Juhl (Ø) samt Lars Brobak, Det Faglige Hus’ faglige chef, direktør og KA-bestyrelsesmedlem Dorte Zacho Martinsen samt Karsten Høgild.

- Debatten handlede i høj grad om, hvordan vi har skrevet fleksibelt seniorliv ind i overenskomsten. Jeg glæder mig over, at politikerne anerkender vores initiativ som en brugbar løsning for folk, der ikke kan arbejde på fuldtid frem til folkepensionsalderen, siger Karsten Høgild.

Han deltog desuden i en debat om FNs Verdensmål, som SMVdanmark og Eksportforeningen stod bag. Karsten Høgild satte ord på, hvorfor KA har involveret sig kraftigt i arbejdet med verdensmålene, ligesom han understregede, at det for mange virksomheder giver værdi at arbejde med verdensmålene.

Selv om KA og KA Pleje var involveret i flere debatter, var der tid til at komme rundt til nogle af de andre aktiviteter på Folkemødet.

- Vi fik talt med mange - både politikere og folk fra forskellige organisationer – om de emner, der optager os. Jeg er sikker på, at nogle af de snakke, vi har haft på Bornholm, kan danne grobund for et samarbejde, siger Karsten Høgild.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her