Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED

Kommuner må ikke sylte betalingen

I et par tilfælde har medlemmer af KA Pleje ventet for længe på kommunal betaling. Reglerne er helt klare, siger chefkonsulent.

Jeppe Rosenmejer er chefkonsulent i SMVdanmark. Foto: SMVdanmark

Selv om lovgivningen er klar og tydelig, så har der på det seneste været et par sager, hvor medlemmer af KA Pleje har måttet vente for længe på den kommunale betaling.

De to kommuner, som det drejer sig om, har misforstået begrebet ”Løbende måned + 30 dage”.

De to kommuner har modtaget fakturaen i begyndelsen af en måned, så har de ladet måneden gå og lagt yderligere 30 dage oveni, inden de betalte.  

- I de to sager har det betydet, at kommunerne fik to måneders betalingsfrist, og det er helt skævt. Renteloven siger, at kommuner og offentlige myndigheder skal betale deres regninger senest 30 dage efter fakturadato, siger chefkonsulent Jeppe Rosenmejer fra SMVdanmark.    

Derfor kan det som KA Pleje-medlem være en god idé at tjekke, hvordan de kommuner, man handler med, betaler.

Dog understreger Jeppe Rosenmejer, at det generelle billede er, at kommunerne håndterer begrebet ”Løbende måned + 30 dage” efter loven.

- Når begrebet anvendes korrekt, så betyder det, at virksomheden ved månedens udgang gør op, hvad der er lavet i forhold til den pågældende kommune i løbende måned. Derefter sender man en faktura, som kommunen så skal betales senest 30 dage efter fakturadato, siger Jeppe Rosenmejer.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her