Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED

KA Pleje-talenter i fornemt selskab

Medarbejdere fra Privathjælpen Struer og Kær.dk hyldet som nogle af landets bedste velfærdstalenter.

Fra venstre ses folketingsmedlem Anette Lind (S), social- og sundhedshjælperelev Helena Havemann Herping Andersen fra Privathjælpen Struer, social- og sundhedshjælper Susanne Pinderup Larsen fra Privathjælpen Struer og social- og sundhedshjælper Rikke Andersen fra Kær.dk i Holstebro. Foto: Rune Evensen

- Jeg er helt vildt glad. Det er skønt at blive bekræftet i, at vi gør vores arbejde godt. Jeg ser det som et kæmpe skulderklap, siger Helena Havemann Herping Andersen.

Den 20-årige social- og sundhedshjælperelev fra Privathjælpen Struer er blevet kåret som et af Danmarks største velfærdstalenter.

Det samme er 99 andre under 35 år, heriblandt Susanne Pinderup Larsen, ligeledes fra Privathjælpen Struer, og Rikke Andersen fra Kær.dk. Det betyder, at tre af velfærdstalenterne kommer fra medlemmer af KA Pleje. Det er stærkt, når man tænker på, at flere end 350 unge var med i opløbet om talentpriserne.

Bag kåringen står fagforbundet FOA, FOA Ungdom og pensionsselskabet PenSam. Talenterne blev hædret ved et storstilet arrangement i Fællessalen på Christiansborg, hvor der var rosende ord og klapsalver i lange baner.

- I er uundværlige. Hvis I ikke var her, ville samfundet falde fra hinanden. Jeres faglighed er tårnhøj, sagde FOA-formand Mona Striib.

- Jeg tror ikke, at der findes nogen i dagligdagen, som vi viser større tillid end jer. Vi overlader vores kære til jer, sagde innovationsminister Sophie Løhde (V).

Glad og overrasket

Susanne Pinderup Larsen blev meget overrasket, da hun fik at vide, at hun var blandt de udvalgte.

- Jeg sad midt i en kop kaffe, da jeg fik det at vide. Jeg vidste godt, at jeg var blevet nomineret, men jeg troede ikke, at jeg ville komme med, siger den 28-årige social- og sundhedshjælper.

- Det er et fantastisk skulderklap at få, tilføjer hun.  

Rikke Andersen er glad for prisen, men den får hende ikke til at føle sig mere værd end kollegerne, der ikke var nomineret.   

- Jeg er nok lidt jysk kølig. Det er da en ære at blive udnævnt, men jeg tænker, at vi helt generelt skal blive bedre til at anerkende hinanden. Det bør ikke kun ske med priser, hvor det bliver fremhævet i nanosekunder, og så er det glemt bagefter, siger den 31-årige social- og sundhedshjælper.

Derfor er de valgt

Alle tre KA Pleje-talenter er lysende forbilleder. Det ser man, når man læser begrundelserne for, hvorfor de er udvalgt.

”Stort set alle Susannes borgere har grundet hendes faglige og omsorgsfulde pleje oplevet en væsentlig forbedring i deres livssituation. Enkelte har endda fået genvundet livsgnisten. Borgere på Thyholm kan ofte være meget svære at komme ind på livet af, men med Susannes implementering af sit lokalkendskab i tilgangen til den enkelte borger, oplever vi aldrig, at hendes borgere afviser hjælpen,” står der om Susanne Pinderup Larsen.

Om Helena Havemann Herping Andersen hedder det:

”Helena er meget afholdt af såvel sine kolleger som de borgere, hun kommer hos. Hun har et godt overblik, er meget omhyggelig og opleves som særdeles faglig dygtig. Hun fremstår positiv, dygtig og lidt for beskeden i forhold til egne evner”.

I nomineringen af Rikke Andersen kan man læse, hvordan hun gjorde forskellen, da en 80-årig kvinde hverken ønskede at spise, drikke eller komme ud af sengen. Kvinden vejede til sidst kun 34 kilo, og hun ønskede ingen hjælp.

”Med tiden får Rikke hende overtalt til det hele. Rikke tager sig tiden, snakker, drikker kaffe i flere uger, hvor hun finder ind til kernen, og med sort humor og kærlige drillerier får borgeren til at spise. Rikke sammensætter et rehabiliteringsforløb, hvor de træner borgerens gang og gå-funktion. De sætter mål sammen, og hun træner efterhånden på egen hånd samt sætter sig ved bordet og spiser alle måltider som aftalt”.

I dag er kvinden 82 år, og hun modtager nu kun hjælp til rengøring.     

Det bedste ved jobbet

Alle tre talenter brænder for at gøre en forskel. De er klare i mælet, når de skal sætte ord på, hvad der er det bedste ved jobbet.

- Alle mine kolleger og borgere. Jeg nyder at give dem omsorg. Nyder virkelig, når jeg kan mærke, at jeg har gjort en forskel, siger Helena Havemann Herping Andersen.

- Det bedste ved jobbet er mine borgere og det arbejde, vi gør hver dag. Det er at gøre deres hverdag bedre – få livskvaliteten frem hos dem igen, siger Susanne Pinderup Larsen.

Rikke Andersen er heller ikke i tvivl om, hvad det bedste er ved jobbet:

- Det er at gøre en forskel. Jeg har et motto, der hedder, at mine borgere skal smile og grine i hvert fald én gang, når jeg kommer. Det er at give livskvalitet, siger hun.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her