Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED

KA Pleje: Manifest skal genoprette tilliden til erhvervslivet

KA Pleje og KA har på fredagens generalforsamlinger besluttet at udarbejde et SMV-manifest, der skal sætte ord på, hvad det vil sige at drive virksomhed på en samfundsansvarlig måde.

Foto: Lars Salomonsen

- Vi ønsker at definere og fastlægge principperne for, hvordan små og mellemstore virksomheder kan og bør handle for at være samfundsbevidste og samfundsansvarlige - og på den måde leve op til de forventninger, samfundet med rette har til erhvervslivet, siger Karsten Høgild, direktør i KA og KA Pleje.

Han understreger, at det er helt afgørende, at erhvervslivet går forrest i bestræbelserne på at genoprette den tillid, der har lidt et alvorligt knæk de seneste år.

- Vi har set en enorm stigning i antallet af sager om skattesnyd, økonomisk bedrageri og tilfælde, hvor samfundets spilleregler er blevet overtrådt. De sager har skabt en generel mistillid til institutioner, organisationer, politikere og erhvervslivet. Som ansvarlige arbejdsgiverforeninger er det helt naturligt at gå forrest i arbejdet med at genoprette tilliden til erhvervslivet, siger Karsten Høgild.

Nej til politisk indblanding   

Hvis erhvervslivet ikke handler på mistilliden, kommer der politisk indblanding, og det er på ingen måde ønskværdigt.

- Det er fuldstændig afgørende, at vi gør, hvad vi kan, for at genvinde folks tillid. Hvis vi bare lader stå til, så kan vi være helt sikre på, at der kommer politikere, som mener, at opskriften er endnu flere regler, mere kontrol og overvågning. Det løser ikke noget som helst. Tværtimod. Mere bureaukrati og kontrol vil blot begrænse friheden og handlemulighederne – gøre det endnu sværere at drive virksomhed, siger Karsten Høgild.

Arbejdet med SMV-manifestet bliver omfattende og kommer til at involvere medlemmerne af KA og KA Pleje, interesseorganisationer, NGO-organisationer og eksperter på området. Manifestet skal efter planen være klar til godkendelse på næste års generalforsamlinger i KA og KA Pleje.

Alle medlemmer af KA og KA Pleje bliver efterfølgende omfattet af manifestet, ligesom alle andre virksomheder får mulighed for at tilslutte sig det og dermed manifestere deres samfundsansvar.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her