Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED

KA Pleje-formand: Regeringen skyder på de forkerte

​​​​​​​Vi vil ikke have skylden for det stigende bureaukrati i hjemmeplejen, sagde Vibeke Haaning på generalforsamlingen.

- Vi kan konstatere, at efter den socialdemokratiske regering er kommet til, er en række af de udvalg og arbejdsgrupper, som var nedsat af den tidligere regering med henblik på at udvikle hjemmeplejen, desværre gået i stå. Det beklager vi meget, sagde Vibeke Haaning på KA Plejes generalforsamling. Foto: Lars Salomonsen

Vibeke Haaning kritiserede statsministeren og regeringen i sin formandsberetning på KA Plejes generalforsamling.

Det var sidste års åbningstale i Folketinget, hvor Mette Frederiksen gav de private leverandører skylden for det voksende bureaukrati i hjemmeplejen, som fik Vibeke Haaning til at tage til genmæle.   

- Statsministeren skyder på de forkerte. Hun mener, at de private leverandører og det frie valg er de helt store syndere, når det handler om minuttyranni. Det er helt forkert. Hovedforklaringen på det stigende bureaukrati er politikere, der - hver eneste gang en sag popper op i medierne – kræver nye eller strammere regler på området, sagde Vibeke Haaning.

Hun konstaterede med beklagelse, at regeringen har droslet ned for arbejdet med at udvikle hjemmeplejen.

- Vi kan konstatere, at efter den socialdemokratiske regering er kommet til, er en række af de udvalg og arbejdsgrupper, som var nedsat af den tidligere regering med henblik på at udvikle hjemmeplejen, desværre gået i stå. Det beklager vi meget, sagde hun og tilføjede:

- Regeringen har store planer i forhold til klima, udligningsreform, og hvad den skal gøre i forhold til Arne og hans pension, så den har formentlig ikke tid til at beskæftige sig med hjemmeplejen i dette folketingsår. Men vi skal være vågne og klar til, at regeringen fokuserer på emnet. Som på alle andre områder ønsker regeringen ikke et frit valg – heller ikke for de ældre, sagde hun.

Nødvendige sager

KA Pleje har anlagt sag mod en håndfuld kommuner for at fifle med timepriserne.

- En af vores helt store opgaver er selvfølgelig fortsat at kæmpe for fair afregningspriser ude i kommunerne. Det skal vi gøre politisk, men også gennem de retssager, der er påbegyndt, men som vi desværre nok ikke kan forvente afsluttet her i 2020, sagde hun og uddybede:

- Sagerne er langvarige, og det er en meget tung proces at føre dem, men der er ingen vej udenom. Sagerne skal føres, så vi kan få fair konkurrencevilkår. 

Overenskomstforhandlinger lige om hjørnet

Vibeke Haaning kom i beretningen ind på de kommende overenskomstforhandlinger med FOA, der skal være afsluttet senest den 1. juni i år.

- Vi kender endnu ikke resultatet af Dansk Erhvervs forhandlinger med FOA, men andre DA-organisationer har forhandlet på plads, og det tyder på, at det bliver en dyr fornøjelse, sagde Vibeke Haaning og efterlyste input fra medlemmerne i forhold til, hvilke ønsker KA Pleje skal møde op med til forhandlingerne.

I beretningen glædede Vibeke Haaning sig over, at KA Pleje og KA i fællesskab skal lave et SMV-manifest, der kommer til at sætte ord på, hvordan virksomheder bør handle for at være samfundsbevidste. 

- Vi er en værdibaseret organisation, hvor nøgleordene er respekt, ansvar og omsorg. Derfor mener vi, at det er naturligt at markere os i samfundet med holdninger, der tydeliggør vores værdier i konkret handling. Vi har et højere formål end blot at være til for vores egen skyld, sagde hun.   

 

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her