Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED

Coronavirus: Hjemsendte med lønkompensation må arbejde i visse tilfælde

​​​​​​​Det er muligt at genindkalde medarbejdere, der er hjemsendt med lønkompensation. Men gør man det, må medarbejderen ikke arbejde mindre end en hel dag.

Foto: Colourbox

Reglerne om lønkompensation er i fortsat udvikling, og vi bliver løbende oplyst om, hvordan reglerne skal forstås.

Den overordnede regel er, at de fyringstruede medarbejdere ikke må arbejde, men hjemsendes i kompensationsperioden med fuld løn.

Mange virksomheder har behov for fleksibilitet og har i et vist omfang behov for medarbejdere, der ellers er hjemsendt under lønkompensationsordningen.

Ordningen rummer – viser det sig nu - en vis form for fleksibilitet på det område.

Virksomheden har mulighed for at genindkalde hjemsendte medarbejdere på arbejde i hele dage, men den skal tilbagebetale kompensation for de dage, medarbejderne er genindkaldt. Medarbejderne kan altså ikke arbejde mindre end en hel dag.

Tidligere har det været anført, at der skulle være særlige omstændigheder, for at man kunne genindkalde medarbejdere. Nu må det opfattes som en åben mulighed, at man genindkalder medarbejdere midlertidigt for at få udført arbejde.

 

Forskellige perioder

Virksomheden har mulighed for at fastsætte én sammenhængende periode for hver af de medarbejdere, den forventer at hjemsende.

Det er således ikke et krav, at der indrapporteres samme periode for alle berørte medarbejdere.

Ønsker virksomheden at hjemsende yderligere medarbejdere end angivet i første omgang, så kan virksomheden blot søge igen.

På den måde kan virksomheden skiftevis sende medarbejdere hjem og altså lave en form for deling af arbejdet i det omfang, som det giver mening for den enkelte virksomhed.

Selv om der ikke kan laves en egentlig jobrotationsordning, kan man lave ordninger, som ligner jobrotation.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her