Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED

Coronakrisen: Regeringen vil forlænge betalingsfrister

Betalingsfrister for A-skat, moms og arbejdsmarkedsbidrag skal udskydes, hvis det står til regeringen.

foto: Colourbox

Danske virksomheder skal vende mere lempeligt tilbage til de normale betalingsfrister for A-skat, moms og arbejdsmarkedsbidrag, end det ellers var planen. Det fremgår af et forslag, som regeringen har præsenteret.

Virksomhederne kan, når forslaget er vedtaget i Folketinget, se frem til, at betalingsfristerne for A-skat og arbejdsmarkedsbidrag for august, september og oktober udskydes med henholdsvis 4½, 5½ og 6½ måned. 

De forlængede betalingsfrister for de store virksomheders moms udskydes med 15 dage for afregningen for juli og syv dage for afregningen for august.

Dertil vil momsperioderne for 3. og 4. kvartal for mellemstore virksomheder blive lagt sammen, og dermed udskydes betalingsfristen til den 1. marts 2021.

- Som det er nu, skal virksomhederne om kort tid tilbage til de gamle betalingsfrister med ét slag. Det ville kunne ramme dem hårdt på likvidititeten. Derfor foreslår vi at indfase de normale betalingsfrister langsommere, så virksomhederne får bedre tid til at tilpasse sig, siger skatteminister Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her