Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED

Coronakrisen fylder magasinet VÆRDI

Et nyt nummer af VÆRDI er på gaden, og denne gang handler det selvfølgelig om coronakrisen.

Coronakrisen har ramt Danmark og resten af verden som en hammer, der har sendt os til tælling.

Vi bruger spaltepladsen i denne udgave af VÆRDI på coronakrisen og dens foreløbige konsekvenser. Læs den digitale udgave her.

Vi har talt med medlemmer fra forskellige brancher. Nogle har set millioner af kroner forsvinde henover natten, andre har været tvangslukket, mens andre igen frygter, at det værste venter på den anden side af sommeren, når det for alvor tynder ud i ordrebøgerne.

- Vi har endnu ikke fået en eneste krone fra hjælpepakkerne, og når man prøver at finde ud af, hvordan man er dækket, og hvorfor der ikke sker noget, så kan man ikke få svar. Det er virkelig en skandale, siger Bo Spottog, der fik tvangslukket sine 20 frisørbutikker.

Flere medlemmer sætter ord på, hvordan de satser på at komme videre.

- Man skal være kreativ, og i nogle brancher kan man måske give de produkter, man sælger, et digitalt tvist og så lancere dem i nye former, siger Jakob Lose, ejer af webbureauet Webitall.

Pakker uden hjælp

Hjælpepakkerne, som politikerne har lavet, er et kapitel for sig. 

Det har lydt flot, når indholdet er blevet præsenteret på pressemøder, men når de gode intentioner skal omsættes til virkelighed i landets små og mellemstore virksomheder, har det ofte haltet gevaldigt. Pakkerne er ufleksible og skruet sammen på en måde, der gør, at mange spejder forgæves efter hjælp.  

Vi har talt med chefstrateg Henrik Drusebjerg fra Danske Bank, der advarer mod at afvikle hjælpepakkerne for tidligt.

- Det vil være mærkeligt at bruge milliarder og atter milliarder af kroner på at redde den globale økonomi for så at lade hjælpepakkerne løbe ud i sandet før tid. Det vil være så ødelæggende for økonomien. Det vil simpelthen være et selvmål af dimensioner, siger han.    

Læs den digitale udgave her.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her