Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Tilbage
Aktuelt

Nyheder

NYHED

KA Pleje sætter dagsordenen

KA og KA Pleje inviterer til debat om fleksibelt seniorliv og værdig ældrepleje på Folkemødet.

Billedet stammer fra marts, hvor der var politisk topmøde i forlængelse af generalforsamlingerne i KA og KA Pleje. Foto: Lars Salomonsen

KA og KA Pleje er med til at sætte dagsordenen, når der i midten af juni er Folkemøde på Bornholm.

KA sætter fleksibelt seniorliv til debat, mens KA Pleje inviterer til debat under overskriften ”Hvordan sikrer vi en værdig ældrepleje i fremtiden?”

- Vi har valgt de to temaer, fordi de både er meget vigtige og højaktuelle. På begge områder har vi klare holdninger, som vi glæder os til at bringe i spil på Folkemødet, siger Karsten Høgild, direktør for KA og KA Pleje.

Begge debatter foregår i SMVdanmarks telt, der er placeret på en af Folkemødets centrale pladser.

KA Plejes debat om værdig ældrepleje foregår fredag den 14. juni i tidsrummet 15-16. Panelet består af FOA-formand Mona Striib, velfærdspolitisk chef Mia Amalie Holstein fra tænketanken Cepos, seniorkonsulent Per Tostenæs fra Ældre Sagen, den radikale politiker Kristian Hegaard, der er medlem af KLs ældre- og sundhedsudvalg, samt Karsten Høgild.

- Det er lykkedes at samle et stærkt panel, og jeg glæder mig meget til at høre forskellige bud på, hvordan vi kan sikre en værdig pleje og omsorg. Jeg vil i debatten argumentere for, at vi skal bekæmpe det minuttyranni, som vi desværre ser på området, siger Karsten Høgild.

Finansministeren klar til debat

KAs debat om fleksibelt seniorliv foregår lørdag den 15. juni kl. 10.30-11.30.

På grund af valget og den usikkerhed, det giver, var panelet ikke helt på plads ved redaktionens deadline. Finansminister Kristian Jensen (V) har dog meldt sin ankomst, ligesom Karsten Høgild og Dorte Martinsen, direktør og medlem af KAs bestyrelse, også deltager i debatten. Det samme gør en repræsentant fra Det Faglige Hus.

- Man behøver ikke være professor i nationaløkonomi for at se det uholdbare i, at vi vil tidligere på pension, når vi samtidig bliver ældre og ældre. Det perspektiv har jeg savnet i debatten om pensionsalder, siger Karsten Høgild. Han ser frem til at fortælle mere om den frihed og fleksibilitet, den nye overenskomst giver.

-  Den baner vejen for, at man på den enkelte virksomhed kan skræddersy sine seniorløsninger. Det er den slags ordninger, der er brug for. I stedet for politisk dikterede løsninger er det langt bedre, at arbejdsmarkedets parter sammen finder fælles løsninger, siger han.

Udover de to arrangementer deltager Karsten Høgild i en debat hos Eksportforeningen og SMVdanmark om FNs Verdensmål.

Folkemødet begynder torsdag den 13. juni og slutter lørdag den 15. juni. På KAs sider på Facebook, Twitter og LinkedIn vil man løbende kunne følge KA og KA Plejes arbejde på Bornholm.

Bliv medlem

Vi vil gerne arbejde for dig
- meld dig ind her